A-ți măsura munca probabil că este cea mai importanță cerință atunci când vine vorba de a te asigura că eforturile tale sunt alocate în direcția care trebuie.
Dacă nu-ți măsori munca, nu vei știi niciodată dacă vei avea parte de lucrurile pentru care muncești. Și, până la urmă, vrei să știi. Nu?
Vrei să știi când îți vei cumpăra casa pe care ți-o dorești. Vrei să știi când vei putea să îți iei pauză un an de la muncă și să călătorești. Vrei să știi când vei putea să îți publici cartea la care scrii în momentul de față.
Dacă nu măsori, îți va lipsi claritatea privind locul în care te afli. Dacă nu știi unde te afli, îți va fi imposibil să găsești pași practici prin care să ajungi acolo unde vrei să fii.
Pentru o secundă, să presupunem că ai dificultăți în a pierde din greutate. Dacă nu măsori câte calorii are mâncarea pe care o consumi, s-ar putea să nu ajungi niciodată la greutatea pe care ți-o dorești.
Același lucru se întâmplă nu doar pentru numărarea caloriilor pe care trebuie să le arzi, ci și pentru progresul pe care îl faci. Dacă nu măsori câte kilograme pierzi în fiecare lună, singura unitate de măsură pe care o vei avea va fi sentimentul oferit de pierderea în greutate.
În timp ce te vei simți grozav când te vei vedea mai slab în oglindă, la început este posibil să te simți foarte rău datorită limitărilor pe care ți le vei impune și cu care nu ești obişnuit.

Trebuie să îți măsori munca dacă vrei să îți evaluezi progresul
Îți va fi imposibil să îți măsori adecvat progresul dacă nu-ți măsori munca.
Să presupunem că te antrenezi pentru un maraton.
A termina un maraton și a lua medalia maratonului respectiv necesită ca tu să alergi 42.2 kilometri, de obicei într-un termen limită de 6 ore, dacă traseul nu presupune multe urcări și coborâri. Dacă nu-ți măsori munca, după trei luni de antrenament poate că ești capabil să alergi 10 kilometri în 60 de minute. Este îndeajuns pentru a finaliza un maraton?
Depinde. Dacă întregul tău antrenament durează 3 luni și imediat după trebuie să alergi maratonul, atunci am îndoieli în ceea ce privește finalizarea unui maraton cu doar 3 luni de antrenament unde alergarea cea mai lungă a fost de 10 kilometri.
Pe de altă parte, dacă întreaga perioadă de antrenament ar trebui să dureze 9 luni, atunci încă ai timp să ajungi la o alergare de 30 de kilometri în antrenament, care este necesară pentru finalizarea maratonului.
Dacă nu măsori, nu există nimic de evaluat.
Și da, desigur, alergarea unui maraton nu e ceva necesar pentru supraviețuire. Dacă nu finalizezi primul maraton la care participi, vei avea oricând oportunitatea de a participa la altul.
Însă asta nu se în tâmplă în viața de zi cu zi.
Imaginează-ți că ai un loc de muncă unde șeful este foarte strict cu privire la obiective și termene limită. Majoritatea șefilor sunt așa. Dacă nu-ți măsori munca, nu vei putea să atingi respectivele obiective, mai ales dacă obiectivele sunt setate într-o manieră în care necesită performanță la locul de muncă.
Mai mult, este important să știi cum să-ți măsori munca, și vom vorbi despre asta puțin mai târziu.
Însă pentru a te face să înțelegi ce înseamnă să-ți măsori munca eficient, să presupunem că ai 100 de clienți noi în următoarele 3 luni și că 30 din ei trebuie să fie clienți activi pentru cel puțin 6 luni. Dacă, după 9 luni, ajungi la ac este numere, înseamnă că te descurci bine. Însă te descurci îndeajuns de bine?
În cazul în care măsori cât de mulți clienți a câștigat compania în primele 3 luni și cât de mulți din aceștia au devenit clienți activi în următoarele 6 luni, atunci te vei descurca ok, însă nu vei fi ceea ce industria consideră un performer de top.
În schimb, sunt alte lucruri cărora ar trebui să le acorzi atenție, lucruri precum ce fac respectivi clienți activi (comportamentul lor), cum poți interacționa cu ei astfel încât să îi motivezi să rămână activi (acțiunile tale pentru încurajarea comportamentului lor), și cum poți folosi serviciile și produsele companiei pentru a-i recompensa pentru comportament.
Ce primești?
Sunt 3 activități practice incluse în acest curs și oricine poate beneficia de pe urma acestora: antreprenori, freelanceri, manageri, angajați, părinți, etc. Cursul este structurat în 2 părți, iar la sfârșitul fiecărei părți vei găsi activități practice specifice.
Exercițiile asociate acestui curs sunt următoarele:
- Primul exercițiu: Exemple de KPI
- Al doilea exercițiu: Motivul din spatele sarcinilor tale
- Al treilea exercițiu: Scopul a ceea ce faci
Conținutul cursului
PARTEA I
• Importanța și beneficiile KPI-ilor
• Felul în care KPI influențează gândirea în business
• Felul în care KPI influențează gândirea în viața personală
• Exemple de KPI
PARTEA A II-A
• Cum să găsești KPI adecvați pentru activitatea ta
• Începe cu sarcinile tale și motivele din spatele sarcinilor tale
• Definește scopul pentru ceea ce faci
• Folosește-te de DE CE, CUM, și CE pentru generarea de KPI
Acces gratuit
Completează câmpul de mai jos și primești pe email tot ce ai nevoie.