Cum să faci parte din lumea digitală în loc să o ignori

Cuprins

Newsletter săptămânal
Abonare gratuită

Au trecut aproape 20 de ani de la ziua în care a fost creată lumea digitală. Pe 6 august 1991, World Wide Web a devenit public. Dar se pare că există o cantitate absurdă de oameni care încă ignoră cât de puternic este Internetul.

A face parte din lumea digitală este crucial și, dacă o ignori, vei ajunge să suferi. Vei ajunge să pierzi oportunități, bani, și timp. Da, timp. În timp ce majoritatea oamenilor fug de rețelele de socializare și de Internet pentru că pierd timpul, cred că scopul lumii digitale este să te ajute să automatizezi sarcinile, astfel încât să ai mai mult timp pentru tine.

Tehnologia este prietenul tău și acesta este punctul pe care încerc să îl subliniez cu acest articol. Voi vorbi despre efortul minim pe care trebuie să îl depui pentru a avea acces la avantajele oferite de lumea digitală și îți voi oferi un plan de acțiune.

Efortul minim pe care îl necesită lumea digitală

Pentru a face parte din lumea digitală, trebuie să faci câteva lucruri. În același timp, nu este necesar să faci toate lucrurile următoare, dar cu cât mai multe, cu atât mai bine:

  • Social media;
  • Site-ul web;
  • Fotografii realizate de profesioniști;
  • Conținut săptămânal.

Ultima activitate este obligatorie și este conectată la primele două.

În primul rând, trebuie să fii prezent pe rețelele de socializare și să îți împărtășești gândurile cu privire la acele subiecte care te pasionează. Cu cât ești mai pasionat de ceva, cu atât mai bine. Cu cât ai mai multe pasiuni, cu atât mai bine.

Apoi, ai nevoie de un site web. Site-ul este important, deoarece unii dintre cei care vor citi postările de pe rețelele de socializare vor fi interesați să afle mai multe despre tine. Cu ajutorul site-ului web, te poți conecta mai bine cu oricine este interesat să afle mai multe despre tine.

În cele din urmă, și îți recomand să începi cu acest lucru, sunt fotografiile făcute de profesioniști. Da, prima impresie contează și poți avea impact asupra primei impresii pe care o au ceilalți cu câteva fotografii făcute de profesioniști, într-un studio.

Pe scurt, acesta este efortul minim pe care îl necesită lumea digitală, astfel încât să poți deveni parte din ea și să fii activ.

3 tipuri de avantaje

Am încercat din răsputeri să experimentez lumea digitală cât mai mult posibil și trebuie să spun că este cu adevărat uimitor.

Se simte fantastic să vezi oamenii făcând ceea ce iubesc și trăind din asta. De exemplu, dacă accesezi twitch.tv, vei vedea tot felul de creatori de conținut care sunt plătiți pentru o anumită activitate.

Care este activitatea? Poate fi orice, de la jocuri la cântat sau pictură.

Cine îi plătește? Comunitatea din jurul lor.

S-ar putea să spui că nu este atât de ușor să faci streaming pe Twitch (sau să faci orice altceva pe orice altă platformă), dar este de înțeles de la sine că nu este ușor. Nimic valoros nu se obține ușor. Nu este ușor să scrii articole în fiecare săptămână. Nu este ușor să creezi cursuri online în fiecare lună. Nu este ușor să faci streaming în fiecare zi. Nu este. Mai ales când trebuie să o faci, cel mai probabil, pentru tot restul vieții.

1. Avantajele la locul de muncă

Te poți întreba cum te va ajuta la locul de muncă postarea pe social media.

Te poate ajuta să ai un salariu mai bun? Da, se poate. Imaginează-ți următoarea situație.

Lucrezi într-o companie de vânzări și postezi pe rețelele de socializare (nu contează cu adevărat ce platformă, atâta timp cât există destui oameni care să interacționeze cu postările tale), împărtășind idei valoroase cu cei care te urmăresc.

Nu trebuie să postezi în fiecare zi (deși ar fi ideal). Publică ceva de 3 sau 4 ori pe săptămână și fă tot posibilul să vorbești despre subiectele care te pasionează. Pentru că lucrezi într-o companie de vânzări, poate că ai putea împărtăși câteva informații despre vânzări și astfel să ajuți oamenii să își îmbunătățească abilitățile de a vinde.

În timp ce faci acest lucru, postările tale vor fi văzute de mulți oameni, inclusiv de colegi și poate chiar și de manager sau șef.

Dacă postezi un lucru pe care șeful tău îl consideră valoros, sigur vei fi văzut ca un angajat valoros. Prin urmare, a posta de câteva ori pe săptămână va crea un avantaj față de colegii tăi.

Și asta nu înseamnă că colegii tăi nu sunt deștepți sau nu pot fi apreciați. Înseamnă pur și simplu că faci ceva ce ei nu fac.

2. Oportunități de afaceri și networking

Să presupunem că vrei să începi o afacere și că speri să ai cel puțin 10 vânzări pe lună în primele 6 luni.

Ar fi minunat să ai o comunitate de oameni din jurul tău care se implică în postările tale și îți împărtășesc ideile cu ceilalți, nu?

În doi, cinci, sau zece ani, poate vei vrea să îți începi propria afacere. Ce se întâmplă dacă, în loc să aștepți să vină acel moment, încetezi să ignori lumea digitală și începi să faci ceva în direcția acesta?

Te costă în jur de 50 până la 100 de euro să ai fotografii realizate într-un studio. Apoi, costă încă 300-1000 de euro să ai un site cu aspect profesional. Sau poți învăța să îl faci singur pentru aproximativ 100 de euro (din cursuri online). Și după aceea, trebuie să începi să postezi săptămânal.

Cu cât oferi mai multe informații altora, cu atât mai mulți oameni vor ști despre tine. Și ai încredere în mine când spun că este foarte important să fii cunoscut de oameni într-o lume în care brandul personal este un puternic declanșator emoțional.

3. Bani

Dacă ești acel tip de persoană căreia îi place să aibă mai multe surse de venit (cui nu-i place?), este important să faci parte din lumea digitală.

Cu ajutorul lumii digitale vei găsi parteneri de afaceri, noi locuri de muncă și tot felul de oportunități.

Dacă accesezi profilul meu LinkedIn, vei vedea că am o scurtă descriere despre mine care începe astfel: „Sunt un optimist și în tot ceea ce fac pun cel puțin un gram din optimismul pe care îl trăiesc”.

Are în jur de 5 paragrafe și în urmă cu câțiva ani, când obișnuiam să mă adresez recrutorilor pe LinkedIn pentru diverse proiecte sau poate pentru locuri de muncă, cei mai mulți dintre ei mi-au spus că adoră descrierea și ar vrea să mă cunoască.

Cu un efort minim poți influența modul în care te văd ceilalți. Și îți va aduce beneficii uimitoare.

Pașii necesari pentru a face parte din lumea digitală

Cu siguranță, trebuie să ai un site web, fotografii realizate într-un studio și să postezi pe social media. Dar înainte de asta, trebuie să faci altceva.

Poți avea cel mai bun site web. Poți avea cele mai profesionist-realizate fotografii din lume. Poți scrie în fiecare zi pe social media. Dar toate acestea nu contează cu adevărat dacă nu știi ce vrei să le spui oamenilor.

Prin urmare, (1) primul pas, înainte de a construi ceva, este să decizi ce vrei să spui lumii.

Îți recomand să te gândești la locul de muncă (atât industria, cât și domeniul de activitate) și apoi să te gândești la pasiunile tale. După aceea, încearcă să găsești un punct comun între ele și să vorbești despre asta.

(2) Imediat după ce știi despre ce vrei să vorbești, gândește-te la câteva subiecte și notează câteva cuvinte în direcția acelor subiecte. Apoi împărtășește-le cu prietenii apropiați și întreabă-i ce părere au. De asemenea, spune-le ce vei face cu aceste texte. Apoi, creează-ți câteva conturi de social media pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Quora, Reddit sau pe orice altă platformă și împărtășește-ți ideile și gândurile.

(3) În ceea ce privește fotografiile, cu cât le vei avea mai repede, cu atât mai bine. Nu există un moment perfect pentru a le avea. Și (4) site-ul web ar trebui să fie realizat în primele 6 luni. Aș spune că „cu cât mai repede, cu atât mai bine” se aplică și aici, dar nu trebuie să începi cu site-ul web. Site-ul este irelevant dacă nu este nimeni interesat să afle mai multe despre tine.

Ce se întâmplă dacă continui să ignori lumea digitală?

Vei deveni om al peșterilor.

Dar nu omul peșterii la care probabil te gândești – ci cel care ignoră procesul de învățare din care trebuie să facă parte pentru a putea înțelege ce se întâmplă cu lumea.

Lumea în care trăim este o lume digitală și ignorarea ei este ca și cum ai cumpăra terenuri departe de oraș, ai construi o casă în mijlocul pustietății, fără vecini, și ai locui acolo pentru tot restul vieții tale.

Dacă asta vrei, poți continua să ignori lumea digitală și să devii un om al peșterilor.

Sau, știi … poți depune eforturile necesare pentru a face parte din lumea digitală.

Cu prietenie și optimism,
David

Cum să îți descoperi pasiunile

Atunci când ești pasionat, este ușor să continui. Descoperă-ți pasiunile și continuă să faci lucrurile care îți plac, chiar și când viața devine dificilă.

DD slash MM slash YYYY

Noutăți și sfaturi despre optimism în inbox

E un privilegiu să ținem legătura. Promit că îți trimit doar informații valoroase!

Skip to content