4 mituri despre optimiști pentru a îi înțelege mai bine

Cuprins

Newsletter săptămânal
Abonare gratuită

Pentru foarte mulți oameni, optimismul înseamnă lucruri diferite. Mă consider un optimist și îmi voi lua libertatea să împărtășesc cu tine 4 mituri despre optimiști, pe care le-am observat de-a lungul timpului.

Oamenii se uită diferit la optimism față de felul în care eu mă uit la optimism. Și cred că sunt câteva lucruri cu care nu sunt de acord sau care nu au nimic în comun cu ce se întâmplă de fapt.

Așadar, uite cele 4 mituri despre optimiști descoperite până acum:

1. Optimismul meu te face mai inteligent

De fapt, nu te face.

Dacă eu sunt optimist nu înseamnă că trebuie să folosesc asta pe post de scuză pentru fiecare moment în care tu greșești. Dacă faci ceva greșit, asumă-ți și nu-mi folosi optimismul pe post de pastilă magică care poate să șteargă lucrurile pe care le faci.

Asta nu înseamnă că optimiștii se concentrează pe ce fac ceilalți greșit și pe a-i pedepsi. Dimpotrivă, ne concentrăm pe alternative atunci când vine vorba de obstacole.

Acestea fiind spuse, încetează să crezi că optimismul altora este o soluție la problemele tale și fii responsabil pentru orice te decizi să faci.

2. Pentru optimiști totul este pozitiv

Dacă sunt optimist, nu înseamă că totul e roz. Nu este.

Optimiștii doar aleg să nu ofere atenție lucrurilor care sunt negative.

E o întrebare care-mi place tare mult pentru că n-am putut niciodată să îi găsesc răspunsul: Care sunt greșelile pe care le-ai făcut în trecut și pe care ai vrea să le schimbi?

Nu înseamnă că nu fac greșeli, doar că nu țin cont de ele și, după o perioadă, uit de ele. Consider că viața mea are un scop mai mare decât a mă concentra pe două direcții care nu au nicio treabă cu obiectivele mele: trecutul și greșelile.

3. Optimiștii nu se zbat deloc

Optimiștii au parte de multe dificultăți. Uneori chiar de mai multe decât crezi pentru că a obține ceva este un proces care are la bază foarte mult pragmatism.

Majoritatea oamenilor, când aud despre optimiști, se gândesc la visători. Însă există câteva diferențe specifice între optimiști și visători.

  • un optimist face mai mult decât să viseze
  • un optimist are tendința să acționeze mai mult cu un plan, și mai puțin într-o manieră spontană
  • este în numele visătorului – un visător mai mult visează despre ce vrea să obțină.

Când abordezi lucrurile cu foarte mult pragmatism și vrei să le vezi cum acestea se mută din viziunea pe care o ai în realitatea pe care o trăiești, te zbați mai mult decât oricine altcineva care nu are un plan.

4. Optimismul meu e despre toată lumea

Nu, nicidecum! Optimismul meu este doar despre mine și simt că acesta este cel mai mare mit.

Nu trebuie să văd aspectele pozitive ale vieții tale. Dacă ești leneș și te simți bine, atunci aceasta este viața ta.

Optimismul meu este doar despre mine, misiunea mea, și scopul meu. Ceea ce faci și gândești este în totalitate responsabilitatea ta și tu trebuie să le îmbunătățești.

Cu prietenie și optimism,
David

Cum să îți descoperi pasiunile

Atunci când ești pasionat, este ușor să continui. Descoperă-ți pasiunile și continuă să faci lucrurile care îți plac, chiar și când viața devine dificilă.

DD slash MM slash YYYY

Noutăți și sfaturi despre optimism în inbox

E un privilegiu să ținem legătura. Promit că îți trimit doar informații valoroase!

Skip to content