Trăiește pe frecvența optimismului și fii autentic

Cuprins

Newsletter săptămânal
Abonare gratuită

Când te uiți la optimism din punct de vedere al frecvenței acestuia, este foarte diferit de pesimism. Când trăiești optimism, ai parte de emoții care sunt la frecvența optimismului. În schimb, emoțiile asociate pesimismului sunt altele, prin urmare sunt conectate la o altă frecvență.

Emoțiile conectate la optimism sunt acceptarea, dragostea, bucuria, pacea și chiar iluminarea. Te poți simți iluminat când ești optimist și trăiești într-o stare optimistă.

Pe de altă parte, când vorbim despre pesimism, vorbim despre emoții precum mândria, mânia, dorința, frica, durerea, vinovăția și rușinea. Poți să cobori atât de jos încât să simți rușine într-o stare de pesimism. Toate aceste emoții sunt conectate la frecvențe diferite.

De exemplu, frecvența optimismului, care este descrisă la nivel emoțional prin acceptare, este la 310 Hertz. Pe de altă parte, când vine vorba de pesimism, trăim emoții precum durere, care este la 75 Hertz. Durerea, dorința, frica, disperarea, vinovăția și rușinea sunt toate emoții ale deznădejdii (lipsă de speranță) și acestea sunt puternic asociate pesimismului.

Când te simți lipsit de speranță cu privire la lucrurile care se întâmplă în viața ta și lucrurile pe care ți le dorești (aspirațiile și visurile tale), trăiești pesimism.

Nu poți trăi simultan două frecvențe care se opun

Am vrut să îți ofer exemplele de mai sunt pentru a putea înțelege că nu poți trăi emoții diferite în același timp, din moment ce se află la frecvențe diferite.

De exemplu, nu poți trăi iubire (500 Hertz) în timp ce trăiești frică (100 Hertz). Acestea sunt două frecvențe diferite și este imposibil să le experimentezi pe amândouă în același timp.

Poate că ai abilitatea să treci de la o frecvență la alta foarte repede – adică acum să simți iubire și peste două minute să simți frică, însă nu le poți trăi în același timp. Nu poți să trăiești iubire și frică în același timp.

Acest lucru înseamnă că nu poți să trăiești optimism și pesimism în același timp.

Discuția poate merge mai în profunzime de atât. Poți avea impresia că simți iubire pentru un lucru și ură pentru alt lucru în același timp. Cel puțin asta îți spune mintea. Însă corpul tău rămâne conectat la o singură frecvență și trăiește o singură frecvență (sau emoție).

Mintea ta îți poate oferi iluzia că ești conectat la mai multe frecvențe, însă în corp simți o singură emoție.

Cum să treci de la pesimism la optimism

Când vorbim de emoții, am o reprezentare vizuală fantastică care să te ajute să înțelegi mai bine frecvențele asociate emoțiilor.

Este interesantă pentru că te ajută să înțelegi că dacă vrei să ajungi la o stare de optimism și să trăiești optimism, trebuie să renunți la emoții precum vină, rușine, durere, dorință, mânie, și mândrie.

Uite reprezentarea vizuală:

tabel frecvențe și emoții

Toate aceste emoții (vină, rușine, durere, dorință, mânie, și mândrie) sunt conectate la experiențele tale din trecut. Din cauza acestor experiențe, păstrezi emoțiile în viața ta, lucru care îți influențează starea în prezent și aspirațiile în viitor.

Însă cine spune că nu poți schimba ce simți în bucurie, pace, iubire, acceptare, sau deschidere?

Cine spune că nu poți?

Experiențele tale din trecut.

Te-ai programat în așa fel încât alergi după visuri care sunt alimentate de frică, mânie, rușine sau vinovăție. Însă nu ești nevoit să faci asta.

Dacă renunți la trecutul tău și accepți prezentul așa cum este, vei ajunge într-o stare de neutralitate. De acolo, poți trece dincolo de dorință, mânie și mândrie. Vei începe să trăiești curaj, deschidere și emoții pozitive care te vor ajuta să îți atingi obiectivele într-un mod mult mai pozitiv.

Înțeleg că dacă până acum ți-ai trăit viața în frică, vinovăție sau rușine, sugestia mea nu pare realistă. Însă dacă nu renunți la trauma ta din trecut, nu vei avea parte de un viitor optimist.

Începe să meditezi pentru a ajunge la frecvența optimismului

Posibil să te întrebi „Cum pot să trăiesc iubire, bucurie, sau pace?”

Răspunsul este: prin meditație.

Prin meditație te conectezi la momentul prezent. Când practici meditația pentru luni și ani la rând, aceasta îți restructurează creierul pentru ca acesta să poată accepta iubirea, bucuria și pacea pe care vrei să le trăiești.

Un studiu sugerează că ai nevoie de 30 de minute de meditație în fiecare zi, pentru 8 săptămâni, pentru a îți restructura creierul, cu beneficii asupra memoriei și reglării emoționale.

Uite studiul aici: Brief, daily meditation enhances attention, memory, mood, and emotional regulation in non-experienced meditators.

Cu toate acestea, în cazul meu, eu am avut nevoie de mai mult timp – între 12 și 14 săptămâni.

Conexiunea dintre autenticitate și optimism

Optimismul și autenticitatea sunt conectate pentru că nu poți fi autentic dacă nu trăiești în prezent. Nu poți fi autentic dacă dai vina pe ceilalți, trăiești în frică, în rușine și vinovăție.

Pentru a fi autentic, ai nevoie de cel puțin o stare de neutralitate – unde ai încredere în tine, ești curajos, și trăiești emoții pozitive precum acceptare sau iertare.

Toate aceste stări sunt aliniate cu optimismul. Dacă te uiți la tabelul de mai sus cu frecvențele, optimismul începe de la 310 Hertz. Dacă trăiești într-o stare emoțională pozitivă, deblochezi autenticitatea și te conectezi la sinele tău adevărat, dincolo de identitate, experiențe și circumstanțe externe.

Când trăiești într-o stare constantă de optimism, de asemenea trăiești într-o stare de autenticitate.

A fi optimist este primul pas către descoperirea de sine. Când trăiești în optimism, creezi spațiul de care ai nevoie pentru a explora și descoperi cine ești.

Cu prietenie și optimism,
David

Cum să îți descoperi pasiunile

Atunci când ești pasionat, este ușor să continui. Descoperă-ți pasiunile și continuă să faci lucrurile care îți plac, chiar și când viața devine dificilă.

DD slash MM slash YYYY

Noutăți și sfaturi despre optimism în inbox

E un privilegiu să ținem legătura. Promit că îți trimit doar informații valoroase!

Skip to content