Nu îți subestima pacea interioară

Cuprins

Newsletter săptămânal
Abonare gratuită

Mereu am căutat modalități prin care să îmi îmbunătățesc sănătatea mintală ca urmare a focusului pe pacea interioară și probabil că și tu ai făcut asta. Până la urmă, cine își dorește să fie trist sau depresiv?

Însă este un lucru pe care majoritatea oamenilor îl ignoră.

Oamenii nu încearcă să fie de succes fericiți, ci doar încearcă să fie uneori fericiți.

Efortul exagerat pe care oamenii îl investesc în carierele lor, însă nu în a găsi pacea interioară

Oriunde te uiți, vei găsi oameni care fac tot ce le stă în putință să devină cel mai bun consultant, marketer, antreprenor, și așa mai departe. Însă când vine vorba de a deveni de succes fericiți, oamenii nici măcar nu încearcă.

Știu că întotdeauna cariera a fost mai importantă decât fericirea, profesionalul mai important decât personalul, banii mai importanți decât bucuria. Însă nu înseamnă că ar trebui să îți ignori pacea interioară.

Cum se poate să investești timpul, energia, și resursele pe care le ai în a deveni cel mai bun la locul de muncă, însă nu ești dispus să devii de succes când vine vorba de pacea interioară?

Se spune că trebuie să lucrezi 10 ani, noapte și zi, pentru a deveni un antreprenor de succes. Ei bine, fericirea este la fel ca antreprenoriatul – trebuie să lucrezi 10 ani, zi și noapte, pentru a deveni o persoană de succes fericită.

Adesea, oamenii spun că nu poți fi fericit tot timpul.

Desigur că nu. Nu poți. Fericirea este o emoție și emoțiile nu-s menite să dureze pentru totdeauna. De fapt, fericirea nu este despre a fi fericit tot timpul, ci despre a știi cum să activezi fericirea atunci când ai nevoie de ea.

Neînțelegerea cu privire la cărțile de dezvoltare personală

Atunci când vine vorba despre a fi fericit și a-ți găsi pacea interioară, vei găsi tot felul de informații și activități practice în cărțile de dezvoltare personală.

Sunt toate numai prostii, nu?

Nu, nu chiar. Lucrurile respective chiar funcționează, însă probabil nu așa cum crezi tu…

Atunci când vine vorba de a deveni fericit (sau orice altă schimbare), oamenii fac două greșeli:

  1. Nu încearcă îndeajuns de mult

Spuneam mai sus că ar trebui să investești 10 ani pentru a deveni de succes fericit. Majoritatea oamenilor nu sunt dispuși să facă un efort constant pentru 30 de zile. Majoritatea oamenilor găsesc un exercițiu, îl pun în practică o dată sau de două ori, și asta-i tot.

Desigur că în felul ăsta nu o să funcționeze pentru că, de cele mai multe ori, un singur exercițiu nu este îndeajuns.

  1. Nu sunt îndeajuns de răbdători

Uite un număr: 32.409.543.532.756.435.

Citește-l tu pentru că eu nu pot. Însă cred că ăsta-i numărul de exerciții de dezvoltare personală pe care îl poți pune în practică pentru a schimba ceva la viața ta.

Vor funcționa toate? Nu, desigur că nu.

Însă asta-i viața. Va trebui să descoperi ce funcționează pentru tine și să păstrezi doar lucrurile ăstea.

Mergând înapoi la cărțile de dezvoltare personală, pot spune că de fapt nu-i nicio prostie. Însă te cred atunci când spui că sunt prostii pentru că ai încercat doar câteva și nu ai fost îndeajuns de norocos încât să găsești ceva ce funcționează la tine. Atât de leneș ești.

Așadar, dă-mi voie să clarific câteva lucruri.

Dacă vrei să ai o stare de spirit decentă și să nu fii depresiv tot timpul, continuă să încerci. Și continuă până când găsești lucrurile de care ai nevoie. Altfel, doar pierzi timpul.

Cu prietenie și optimism,
David

Cum să îți descoperi pasiunile

Atunci când ești pasionat, este ușor să continui. Descoperă-ți pasiunile și continuă să faci lucrurile care îți plac, chiar și când viața devine dificilă.

DD slash MM slash YYYY

Noutăți și sfaturi despre optimism în inbox

E un privilegiu să ținem legătura. Promit că îți trimit doar informații valoroase!

Skip to content