5 metode pentru munca de acasă productivă

Cuprins

Newsletter săptămânal
Abonare gratuită

Munca de acasă, dacă obișnuiești să mergi la birou în fiecare zi, poate fi inconfortabilă și poate dura ceva timp să te adaptezi la stilul de lucru la distanță, astfel încât să îți poți îmbunătăți, în cele din urmă, productivitatea.

Prin urmare, în articolul de astăzi îți împărtășesc 5 metode pe care le-am învățat, de-a lungul anilor, despre cum să lucrezi eficient de acasă.

1. Îmbunătățește-ți munca de acasă cu intervale de timp

Ai auzit deja de Pomodoro și despre cum te ajută Pomodoro să lucrezi în intervale de timp de 25 de minute, urmate de o pauză de 5 minute, nu?

În cazul meu, după ce am testat pentru câțiva ani, am descoperit că 25 de minute este un interval scurt de timp și, de obicei, lucrez mai mult decât atât înainte de a decide să iau o pauză. Dar dacă nu ai folosit până acum tehnica Pomodoro, îți sugerez să începi cu intervale de timp de 20 până la 25 de minute și apoi să faci o pauză de 5 până la 10 minute.

De obicei lucrez în intervale de timp de 45 până la 60 de minute și fac pauze de 10 până la 15 minute. Și trebuie să spun că aceleași intervale de timp ar putea să nu funcționeze pentru tine. De aceea, este important să experimentezi și să testezi.

Pe de altă parte, ar trebui să acorzi o atenție deosebită tipului de activități pe care le desfășori.

Am observat că tehnica Pomodoro devine un obstacol puternic în productivitate atunci când ești pasionat de ceea ce faci. Dacă îți place cu adevărat ceea ce faci, nu va fi necesar să iei o pauză după 25 de minute de muncă.

Când fac lucruri legate de pasiunile mele, mă pot concentra câteva ore, până la 4 și uneori chiar 6 ore, fără să iau o pauză.

Acestea fiind spuse, asigură-te că începi cu intervale scurte de timp și apoi experimentează. Este important să găsești intervalele de timp care funcționează pentru tine. Mai mult, reține că modul în care te simți este important pentru cât timp vei putea lucra fără a lua pauze.

2. Îmbunătățește-ți munca de acasă cu prioritate și importanță

Când îmi încep ziua, de obicei mă concentrez doar pe trei lucruri. Aceste trei lucruri sunt ceva ce nu îmi place să fac, sunt importante, și au o prioritate ridicată.

Să îți începi ziua cu 3 lucruri pe care nu îți place să le faci, în cazul în care ai astfel de sarcini, este cu adevărat important. În majoritatea cazurilor, diminețile noastre sunt pline de energie și a face ceva care nu este plăcut nu se va simți la fel de plictisitor.

Prin urmare, poți utiliza lucrul acesta ca factor pentru modul în care îți organizezi sarcinile și să începi cu cele care îți plac cel mai puțin.

Pe de altă parte, poți face o listă a sarcinilor tale și poți oferi note de importanță și prioritate pentru fiecare sarcină din listă.

Iată un exemplu.

Cum să lucrezi de acasă - prioritate și importanță

Aceasta este doar o listă cu sarcini aleatorii. După cum poți vedea, există unele sarcini care au același nivel de importanță. Asta înseamnă că poți găsi două sau mai multe sarcini la fel de importante. Atunci trebuie să decizi pe care dorești te concentrezi. Aici intervine prioritatea.

Când creezi lista sarcinilor, asigură-te că nu ai mai multe sarcini cu aceeași prioritate. Nu este recomandat să te concentrezi în același timp pe două sau mai multe sarcini.

3. Îmbunătățește-ți consistența cu Calendarul Seinfeld

Te lupți să fii consecvent cu sarcinile tale și îți este greu să faci ceva pentru 5, 10 sau chiar 30 de zile la rând?

Munca de acasă este minunată, deoarece îți oferă timp mai mult pentru tine. De exemplu, timpul pe care îl folosești când faci naveta poate fi investit în altceva.

Calendarul Seinfeld vine ca o completare excelentă la lucrurile acestea și te ajută să îți îmbunătățești productivitatea pe termen scurt.

Calendarul Seinfeld este un instrument dezvoltat de celebrul comediant Jerry Seinfeld, care a folosit acest calendar pentru a se asigura că scrie zilnic pentru serialul său de comedie. Pe scurt, obișnuia să aibă un calendar mare pe perete, cu 365 de pătrate, câte unul pentru fiecare zi a anului.

Trebuia să își stabilească o sarcină cu adevărat importantă pentru fiecare zi și apoi, după ce sarcina este terminată, punea un X mare în cadranul asociat zilei respective. În cele din urmă, ajungea să aibă un lanț mare de X-uri, iar scopul lui a fost să nu rupă lanțul.

Am folosit Calendarul Seinfeld și îl folosesc de fiecare dată când consider că am dificultăți în a face ceva.

În 2017, am folosit Calendarul Seinfeld pentru setarea unor provocări de 30 de zile cu dușuri reci, alergare, dans și așa mai departe. Am finalizat o bună parte din lucrurile stabilite și a fost un an special, plin de experiențe noi.

Dar poți utiliza calendarul Seinfeld pentru orice, de la scris la pictură, de la pregătirea pentru un discurs până la antrenamentul pentru un maraton. Practic, orice se poate face zilnic timp de 5 minute până la câteva ore.

Am scris totul despre experiențele din 2017 în această carte, numită Provocări de 30 de zile.

Așa arată calendarul Seinfeld:

calendar Seinfeld

Ceea ce vezi este calendarul pentru o lună. Trebuie să îți completezi numele, să semnezi (pentru a te face mai responsabil) și să scrii data de începere.

Apoi menționează activitatea și motivele pentru care faci activitatea. În cele din urmă, menționează o pasiune dacă activitatea este legată de o pasiune a ta.

Apoi, după ce finalizezi activitatea, pune un X mare în calendar pentru ziua în care sarcina a fost finalizată.

De exemplu, dacă trebuie să scrii 30 de minute pe zi pentru o carte nouă, menționează lângă Activitate „scriu 30 de minute zilnic” și apoi pun un X mare în dreptul fiecărei zi în care reușești să scrii 30 de minute sau mai mult. Pentru a fi și mai specific, pune un X mare și scrie lângă el ce ai realizat în acea zi.

Seinfeld Calendar 1 an

 

Așa arată calendarul pe care l-am folosit în anul 2017 pentru provocările mele.

Îți recomand să printezi calendarul, fie pentru o lună, fie pentru un an și să te asiguri că îl ai aproape de tine, astfel încât să îți amintești întotdeauna acea sarcină importantă pe care ți-ai propus să o faci zilnic.

4. Îmbunătățește-ți productivitatea cu managementul mediului

Ai început recent să lucrezi de acasă și trebuie să îți îmbunătățești productivitatea, deoarece nu ești obișnuit cu munca de acasă?

Să ai grijă de mediul în care lucrezi este un factor important pentru cât de productiv ești.

În majoritatea cazurilor, atunci când lucrezi de acasă nu ești singur, prin urmare, trebuie să găsești modalități creative de a te asigura că mediul tău este ușor de gestionat.

Gestionarea mediului este în mare parte legată de asigurarea faptului că cei care locuiesc cu tine (partenerul de viață, copiii sau părinții) înțeleg că lucrezi.

Cel mai bun mod de a face acest lucru, dacă ai o cameră în care poți lucra, este să creezi un program cu orele de lucru, să îl printezi, și să îl lipești pe ușă. În felul ăsta, cei care locuiesc cu tine vor vedea programul și te vor deranja doar atunci când ceva este cu adevărat important.

În aceeași notă, asigură-te că creezi ceva de genul „cea mai importantă regulă” și că o menționezi pe aceeași bucată de hârtie cu programul de muncă. Poate fi ceva precum: „Încearcă să nu mă deranjezi în timpul orelor mele de lucru decât dacă este cu adevărat important și nu poți rezolva singur problema”.

Un alt aspect important al gestionării mediului este închiderea telefonului, deconectarea de la internet atunci când este posibil și prevenirea oricăror factori externi care te pot face să îți pierzi concentrarea.

Chiar dacă sună foarte simplu, acesta este un truc care te va ajuta foarte mult atunci când vine vorba de a lucra câteva ore la rând fără a fi întrerupt.

5. Îmbunătățește-ți munca de acasă cu rutine

Rutinele sunt excelente dacă știi cum să le gestionezi. O rutină poate fi ceva cu adevărat util, de exemplu, să bei un pahar cu apă chiar înainte de a începe să lucrezi, sau poate fi foarte dăunătoare, de exemplu să petreci timp pe Facebook și să joci jocuri pe telefonul tău în loc să te ocupi de sarcinile tale.

Dacă știi cum să îți folosești rutina în avantajul tău, vei putea să te concentrezi mai mult și să devii mai productiv. Prin urmare, îți voi oferi exemplu două rutine, una pentru fiecare dintre următoarele situații:

  • una pentru a te ajuta să începi să lucrezi și să treci peste starea de a nu avea chef să faci nimic;
  • alta pentru a te ajuta să devii creativ atunci când te simți blocat în aceeași idee.

Să începem cu prima.

Cu siguranță ai fost într-o situație în care ai fi făcut orice altceva decât să lucrezi. Există șanse mari să se tot repete dacă lucrezi de acasă.

Pentru a depăși acest lucru, tot ce trebuie să faci este să te forțezi să lucrezi și prin asta vreau să spun că ar trebui să încerci să elimini orice distragere a atenției și să te concentrezi cât mai mult posibil în primele 20 de minute.

Forțându-te să lucrezi pentru 20 de minute, se va transforma, în cele din urmă în obiceiul de a nu amâna lucrurile cu scuza că nu ai chef să faci ceva.

Prin urmare, de fiecare dată când simți că nu vrei să faci ceva, forțează-te să o faci cel puțin 20 de minute.

A doua rutină este despre depășirea blocajului.

Pentru a îl depăși, îți recomand să iei o pauză de la orice are legătură cu munca și să faci ceva care te va ajuta să îți reîmprospătezi creierul. De exemplu, mergi la o scurtă plimbare de 10 minute, bea un pahar de apă și respiră aer proaspăt. Orice lucru care te va face să îți folosești întregul corp va fi util.

Când îți folosești întregul corp, îți îmbunătățești circulația sângelui și asta îți ajută procesul de gândire.

Cu prietenie și optimism,
David

Cum să îți descoperi pasiunile

Atunci când ești pasionat, este ușor să continui. Descoperă-ți pasiunile și continuă să faci lucrurile care îți plac, chiar și când viața devine dificilă.

DD slash MM slash YYYY

Noutăți și sfaturi despre optimism în inbox

E un privilegiu să ținem legătura. Promit că îți trimit doar informații valoroase!

Skip to content